Taman Rekreasi Tengku Anis

Dublin Core

Title

Taman Rekreasi Tengku Anis

Subject

Taman Rekreasi Kelantan

Description

Taman Rekreasi Tengku Anis ini terleteka di kilometer 14 Jalan Pasir Mas - Rantau Panjang dan berkeluasan 4 ekar. Taman ini adalah bertemakan rekreasi keluarga. Konsep utama taman rekreasi ini adalah menggabungkan konsep seni taman, riadah, pemeliharaan binatang, dan permainan kanak-kanak. Di samping itu, terdapat juga rangkaian kedai makan bagi kemudahan para pengunjung. Taman ini juga terletak bersebelahan dengan Ladang Ternak MAIK (Majlis Agama Islam Kelantan) yang berkeluasan 65 ekar, di mana terdapat seperti lembu, rusa dan burung Kasawari yang dilaksanakan secara agrotourism.

The Tengku Anis Recreational Park is situated at kilometer 14 of the Pasir Mas - Rantau Panjang Road in an area of about 4 acres. Facilities available are a children playground, an animal farm and a court. The animal farm covers an area of 65 acres whereby cattles, deer and ostriches and reared.

Creator

Pelancongan & Sejarah Negeri Kelantan

Source

Pelancongan & Sejarah Negeri Kelantan

Language

Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris

Type

Book

Files

Citation

Pelancongan & Sejarah Negeri Kelantan, “Taman Rekreasi Tengku Anis,” Digital Kelantan Collection, accessed March 30, 2023, http://digitalkelantancollection.umk.edu.my/koleksikelantan/items/show/2876.